Reguli poker - învață să joci ca un expert


Pokerul a câștigat inimi peste tot în lume, deoarece este un joc destul de ușor de învățat. Cei mai mulți jucători o pot face doar în câteva jocuri de antrenament. Cu toate acestea, pokerul nu este numai un joc de noroc, ci unul de strategie. Trebuie să înveți cum să pătrunzi în mintea adversarilor tăi pentru a reuși să câștigi potul cel mare. Iar pentru a face asta, trebuie doar să faci primul pas.

Învață din articolul nostru care sunt regulile jocului, cum să joci și care sunt cele mai bune strategii pentru a deveni un jucător profesionist.

Cum să câștigi la poker?

Primul sfat atunci când te decizi că vrei să înveți să joci poker este că acest joc nu este doar despre cărți și noroc. Trebuie să știi cum să îi joci pe ceilalți adversari în așa fel încât să câștigi chiar și cu mâini de cărți care nu sunt bune.

Iată 3 tips-uri de care să ții cont și cu care să pornești în buzunarul tău de skill-uri:

  1. Stăpânește arta bluffului

Nu vei primi întotdeauna cele mai bune cărți la masă, așa că blufarea este o parte esențială a strategiei oricărui jucător câștigător. A deveni bun la cacealma îți va permite să câștigi chiar și atunci când nu ai cea mai bună mână. Totuși, înainte de a blufa este important să iei în considerare lucruri precum poziția ta, dimensiunea stivei, imaginea mesei și jocul acelei mâini de până acum.

  1. Retrage-te ca un jucător profesionist

De fapt, acesta ar putea fi cel mai important pont de poker dintre toate. Fiecare decizie pe care o iei la masa de poker trebuie luată cu încredere, chiar dacă trebuie să joci la cacealma la început. Când renunți, nu fi dezamăgit. Fii mândru că ai luat ceea ce credeai că este decizia corectă la momentul respectiv.

  1. Gândește-te la mâna adversarilor

Deși este important să evaluezi cărțile și să te gândești la strategia ta, este la fel de important să-i observi pe ceilalți jucători. Acest lucru se înscrie în tacticile de bază ale pokerului și fiecare jucător profesionist o folosește.

Ordinea cărților de joc

Mâinile sunt clasificate după cum urmează (de la mare la mic):

  1. Chintă Royală – cea mai rară și cea mai bună mână din jocul de poker. Este alcătuită din 5 cărți în ordine, de aceeași culoare, începând cu 10.
  2. Chintă de culoare – este alcătuită din 5 cărți în ordine, de aceeași culoare.
  3. Careu – o mână simplă, dar totuși puternică, formată din patru cărți de același fel.
  4. Full house – este compus din trei cărți de același rang și o pereche.
  5. Culoare – este compusă din cinci cărți de aceeași culoare, indiferent de ordinea acestora.
  6. Chintă – este alcătuită din cinci cărți consecutive, indiferent de culoarea acestora.
  7. Trei de-un fel – este o mână formată din trei cărți de același fel și două diferite.
  8. Două perechi – este o mână formată din două cărți identice, de două ori și una diferită.
  9. Pereche – este o mână formată din două cărți cu același rang și trei diferite.
  10. Carte mare – în rarele cazuri în care nimeni de la masă nu a obținut niciuna dintre mâinile descrise mai sus, câștigătorul va fi jucătorul care are cea mai mare carte.

Daca vrei sa vezi cum joci online American Poker 2 da click aici https://pacanelelive.ro/jocuri-pacanele/american-poker-2/

Cum să joci poker?

Pokerul se joacă dintr-un pachet standard de 52 de cărți, iar obiectivul este de aranja cărțile în grupuri câștigătoare denumite “mâini”. Cea mai bună mână va câștiga potul.

Cărțile sunt clasate (de la cel mai mare la cel mai mic) As (asul poate fi mare sau mic, dar de obicei este mare), Rege, Regină, Valet, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.

Împărţirea cărţilor şi rundele de pariere

Fiecare jucător începe jocul cu un număr de puncte, iar la începutul fiecărei mâini fiecare jucător trebuie să parieze un număr de puncte. Toate aceste puncte formează potul, care va ajunge la câștigător.

În timpul jocului jucătorii pot face parieri suplimentare care să contribuie la creșterea potului. Este important de știut că oricât pariază un jucător, trebuie să parieze și ceilalți participanți pentru a putea continua jocul. Jucătorii pot, de asemenea, să crească bet-ul (raise) sau să renunțe la joc (fold).

Fiecare masă de joc are stabilită o deschidere obligatorie. Deschiderea poate avea loc oricând gazda mesei stabilește acest lucru. Odată ce aceasta a dat start, fiecărui jucător i se va lua numărul de puncte necesar pentru a participa la joc și va primi 2 cărți de joc(numit ”preflop”, pe care doar el le vede și doar el le poate folosi). Dealerul pune pe masă 5 cărți, mai întâi 3(flop), apoi încă una(turn) și ultima carte comună(river), care pot fi folosite de toți jucătorii pentru a încerca să obțină o mână cât mai bună.

Rundele de pariere diferă în funcție de tipul de joc de poker, însă în principiu acestea se împart în felul următor:

  1. Preflop – prima rundă de pariere, care începe după ce jucătorii au primit primele două cărți, având loc înaintea de împărțirea celor trei cărți comune;
  2. Flop – a doua rundă de pariere, aceasta având loc după ce au fost împărțite cele trei cărți comune, cu fața în sus, acestea fiind așezate în mijlocul mesei;
  3. Turn – a treia rundă de pariere, care implică parierea după ce este împărțită și a patra carte comună;
  4. River – a patra și ultima rundă de pariere, care presupune parierea după ce a cincea și ultima carte comună a fost pusă pe masă.

În aceste runde, jucătorul are mai multe opțiuni: să crească miza (raise), să plătească sec (call) sau să renunțe (fold).

Showdown

Atunci când se termină rundele de pariere, toți jucătorii rămași în joc trebuie să-și arate cărțile. Câștigătorul este cel care deține cea mai bună combinație de 5 cărți. În cazul în care doi jucători arată o mână identică, potul se va împărți celor doi jucători.

Limite de pariere

Există mai multe limite de pariere care pot aplicate într-un joc de poker:

  1. Fix Limit Poker – în cazul acestei limite, suma maximă pe care o poți paria este stabilită de la începutul jocului.
  2. No Limit Poker - în cazul acestei limite, jucătorii au posibilitatea să parieze orice sumă își doresc, inclusiv totalul jetoanelor de care dispun.
  3. Pot Limit Poker – în cazul acestei limite, suma ce poate fi pariată este limitată de potul existent pe masă în orice moment al jocului. De exemplu, dacă potul este 5 RON, aceasta este suma limită. În momentul în care un jucător pariază 5 RON, potul devine 10 RON, iar suma limită pentru următoarea persoană devine 10 RON.

'Banii de pe masă' şi regula All-in

Regula All-in se aplică în cazul jocurilor de tip No Limit Poker, unde un jucător poate să pună la bătaie toți banii pe care îi are fără să fie obligat să renunțe la mâna sa, dacă nu are destui bani să plătească în totalitate un pariu.

Reguli în caz de egalitate

Dacă la finalul rundelor de pariere se ajunge la egalitate, diferențierea se face în felul următor:

Situația 1: Diferențierea se face la cartea cea mai mare;

Situația 2: Dacă există egalitate între cărțile mari, se treaca la a doua cea mai mare carte sau tot așa până se face diferențierea între mâini;

Situația 3: Dacă toate cărțile sunt egale, diferențierea se face la culoare – culoarea cea mai mare este pică, apoi inima, apoi romb și apoi treflă.

Valoare jetoane poker

Variațiile de poker practicate în cazinouri au de obicei valorile următoare:

  • Alb – 1$;
  • Galben – 2$;
  • Roșu – 5$;
  • Albastru – 10$;
  • Gri – 20$;
  • Verde – 25$;
  • Portocaliu – 50$;
  • Negru – 100$;
  • Roz – 250$;
  • Mov – 500$;
  • Galben – 1000$;
  • Albastru deschis – 2000$;
  • Maro – 5000$;

Strategii poker

După ce ai învățat și înțeles cum se joacă poker este momentul să scoți și câteva strategii din mânecă.

Iată strategii care să te ajute să câștigi la acest joc:

  1. Evită limping-ul

Limping înseamnă anularea tuturor pariurilor jucătorului anterior. Dacă un jucător de poker doar plătește un pariu și nu crește unul, atunci adversarii pot înțelege cu ușurință că jucătorul de poker este slab. Un adversar inteligent va juca agresiv și îl va face pe limper să renunțe.

  1. Nu juca toate mâinile de poker

Un jucător bun de poker va folosi în mare parte o tehnică combinată de joc agresiv și fold. Scopul tău ca jucător de poker trebuie să fie să ajungi în ultima rundă a jocului. Dacă joci chiar și atunci când cărțile tale nu sunt cele mai bune, atunci îți poți termina jetoanele de poker când ai fi putut să le salvezi. Prin urmare, o idee bună este să joci doar mâinile bune de poker și să renunți la cele slabe. Aceasta este o strategie bună de poker fizic și online.

  1. Joacă împotriva unui jucător și nu împotriva tuturor jucătorilor

Nu poți juca împotriva tuturor adversarilor tăi. Este important să alegi un singur jucător împotriva căruia să joci. A juca împotriva unui singur jucător și a-l face să renunțe la joc ar trebui să fie planul perfect pentru câștigarea la poker.

  1. Construiește-ți imaginea de masă

Imaginea ta la masă contează foarte mult într-un joc de poker. Dacă nu ai cele mai bune cărți și continui să pariezi cu elei, atunci ceilalți jucători vor avea impresia că joci chiar și cărțile proaste cu aceeași amploare. Pe de altă parte, dacă mâna ta de poker a avut cele mai bune cărți în timpul unei confruntări, atunci alți jucători vor ști că ești un adversar serios. Aceștia îți vor lua chiar și cacealmaua în serios.

  1. Exploatează slăbiciunea oponenților tăi

Acțiunile te ajută într-un joc de poker și nu emoțiile. Trebuie să iei anumite decizii într-un joc, iar exploatarea slăbiciunii adversarilor tăi este o astfel de decizie.

Secțiunea FAQ:

Q: Care culoare este mai mare la poker?

Culoarea cea mai mare la poker este pica (inimă neagră).

Q: Ce reprezintă chinta royală?

Chinta royală este cea mai rară și cea mai bună mână din jocul de poker. Aceasta este alcătuită din 5 cărți în ordine, de aceeași culoare, începând cu 10.